„Jövőre minden más lesz!”
„Csak ennek az évnek legyen már vége!”
„Ez az én évem lesz!”
„Ha idén sikerült, jövőre is sikerülnie kell!”

Te, mit tervezel a következő néhány hónapban, évben?  Sokan azonnal rávágják, hogy „én ugyan nem tervezek. Minek? Hiába tervezek, úgy is felülírhatja egy kormánydöntés, egy vállalati megszorítás, egy világjárvány, bármi.

És ez így is van. Ahogy ezelőtt is benne volt a pakliban egy előre nem látható esemény, betegség, munkahelyi probléma, bármi.

De hidd el, most is lehetséges a tervezés. Csak kicsit másképp. Olyan sok mindent megtanultunk másképp csinálni – vásárlás helyett megsütni a kenyeret, aki sosem használt kézfertőtlenítőt, ma már ő is pontosan tudja, hogy milyen összetevőket kell figyelni vásárláskor, az intim zónája mindenkinek 1,5 méterre nőtt, – ma már bárki felfesti szemmértékkel ezt a távolságot. –  már nem őszi/téli/tavaszi/nyári szünetekre osztjuk fel a gyerekeink tanévét, hanem egy állandó „na vajon mikor zárják be a sulit, ovit?” üzemmódban működünk.  

Szóval, ha ezek is mennek ma már másképp, mint eddig, akkor miért ne menne a tervezés is?

Igen, az elmúlt két év sok mindenben más volt mint az azt megelőzőek. Ugye? Sok mindenen változtattunk, vagy próbáltunk változtatni. És most itt toporgunk egy új év küszöbén.

Nagy divatja van az évtervező füzeteknek. Akarva akaratlanul belefutunk egy-egy ilyen  könyvbe, munkafüzetbe.

Azt azért szögezzük le, hogy a tervezés tekintetében egy valami nem változott meg: szükséges. És ahogy eddig sem úgy zajlott, hogy letöltök egy tervező naptárat vagy egy céltérképet a netről, leülök, felfirkantok néhány általános gondolatot és kész, úgy most sem.

A legnagyobb változást abban látjuk a terveink, céljaink feltérképezésében, összegzésében, hogy az időintervallumok szűkülnek, valamint sokkal hatékonyabbnak tűnik a „Mit szeretnél?” kérdés helyett, a „Mit nem szeretnél?” kérdéssel kezdeni az egészet. És ha valamit, akkor ezt biztos, hogy mindenki meg tudja mondani.

Szóval, amikor azt mondod magadnak, hogy fogalmam sincs mit akarok, de azt igen, hogy mit nem, akkor már meg is van a kiindulópontod.

És ezen a ponton állva ha elfordítod a fejed, akkor ott állunk mi: Szokoli Bernadett és Koch-Zuberecz Dóra, akik segítenek, hogy egy használható céltárat készíts magadnak a következő időszakra.

Induljunk ki abból ami most van. Nézzük meg együtt, mi nem jó benne, mi hiányzik, és mire van szükségünk ahhoz, hogy tudd az irányt és ha megvan, akkor tartani is képes legyél. Ez a pont, pont jó ahhoz, hogy elindulj.

Mi is adunk tervezőfüzetet, de inkább a csoportos coaching erejében bízva, egy egész napos programra hívunk, ahol együtt – de mégis a saját céljaidon, terveiden dolgozva – lehetőséged lesz megalkotni a következő időszakod stratégiáját, felvázolni a fő csapásirányait és a saját cselekvési tervedet is megalkothatod.

Amennyiben kedvet érzel hozzá, jelentkezz, és foglald le a helyed a D&D Énstratégia-alkotó programra. 


Időpont: 2022. február 15. 17:00 – 20:00 óra

Helyszín: mÉrtékadó Család és KarrierPONT (2800 Tatabánya, Béla király krt. 69.)

A program ára: 8.000 Forint, amely áfamentes.

Készen állsz?