Viselkedéselemzés

A persolog® Személyiségmodell az emberek viselkedésével foglalkozik.

A persolog® Személyiségmodell mára már több mint 50 országban elterjedt, továbbá tudományosan igazolták, és folyamatosan fejlesztették. Az egyik fontos felismerés itt az, hogy a négy dimenzióból – D, I, S és G – eredő összes viselkedéstendencia jelen van az összes személyiségstruktúrában – bár szinte mindig eltérő intenzitással.

A persolog Személyiségmodell

A persolog Személyiségmodell az emberi viselkedést írja le a Domináns, Iniciatív, Stabil és Gondos elnevezésű négy alapvető viselkedési mintára alapozva.  

A D, I, S és G modell egy személy viselkedésmódját írja le. Minden esetben a négy dimenzió kombinációjára mutat rá. Az önértékelésben a legvilágosabban kiemelkedő viselkedéstendenciák azok, amelyeket a leggyakrabban alkalmazunk. Nem létezik „legjobb” profil. Mindegyik viselkedésmód lehet hatékony. A mi meghatározásunk szerint akkor tud kimagaslóan hatékony lenni bárki, ha ismeri a saját viselkedését, képes  megérteni mások viselkedését, és képes a viselkedésedét az adott helyzetben felmerülő szükségletekhez igazítani.

Amiben segít:

› Tudatos felfogása mások viselkedésének
› A személyes viselkedésed elemzése
› Viselkedésed irányítása a kívánt irányba

Egyszerű módszerekre számíthatsz

A persolog Személyiségmodell a szituációs megközelítéssel jellemezhető. A gyakorlatias és tevékenység irányultságú stratégiákat könnyű megjegyezni és ez teszi annyira hatékonnyá.

Változatosság és rugalmasság hasznosítása

Vezetés, eladás és terjesztés, coaching, stressz menedzsment és toborzás – csak néhány szektor, amit ez a modell lefed. Minden területen alkalmazható, ahol a viselkedés fontos//jelentőségteljes.

Bízhatsz a tapasztalatban

Több mint 6000 kiképzett tréner az egész világon. A persolog Németországban 20 éve jelen van. 90%-a DAX cégeknek (a német tőzsdén jegyzett cégek) olyan szakértői trénerekkel dolgoznak, akiket a persolog Személyiségmodellre képeztek ki.

A D&D Motivációs Iroda egyik alapítója, Koch-Zuberecz Dóra a persolog nemzetközi trénerei közé tartozik, viselkedéselemző szakemberként jogosult a profilalkotásra, elemzésre.

Bízhatsz a viselkedéskutatók szakértelmében. Marston a viselkedés négy különböző dimenzióját írta le. Az 1960-as években a viselkedéspszichológus, Prof. Dr. John G. Geier ezeket az eredményeket egy személyiségmodellbe építette be, illetve 20 különböző és jelentős viselkedéstendenciát írt le, amelyekhez számokat rendelt.

A persolog Személyiségmodell Prof. John G. Geier és M.S. Dorothy Downey kutatási eredményein alapul. Fejlesztése során fontos megközelítéseket vettek bele olyan híres tudósoktól, mint Erich Fromm, Alfred Adler és Martin Fishbein.

Dolgozz célorientált eszközökkel

Statisztikai tanulmányok,  a Koblenz-Landau egyetemmel együttműködve (Németország) bizonyították a Személyiség Modell tételeinek magas megbízhatóságát és validitását. A nagy sikerességi arányt a résztvevők is megerősítették.